Skara Badhus byter skepnad

Nu står Skara Badhus åter i förvandling. Familjen Roser har tagit, med hjälp av Arkitekten Börje Falemo, ett ordentligt tag och gjort om den gamla byggnaden till något riktigt spännande som både innefattar konferenslokaler och restaurang.

Skaras tidigare två badhus, vid Surbrunn och Victoriasjön, var små och saknade simbassäng, i början av förra seklet beslöts därför att bygga ett nytt och lite mer påkostat. Skara stad upplät en tomt mitt i centrum och arkitekt Ernst Torulf, som tidigare ritat stadens vattentorn, Borås rådhus och även Naturhistoriska Muséet i Göteborg, fick uppdraget. Torulf var särskilt förtjust i släta väggar med mörkt tegel. Familjen Roser och Arkitekt Falemo ville spinna vidare på formspråket, från tiden då badhusets invigdes, när man byggde den nya restaurangen och konferensanläggningen i samma lokaler.

I restaurangen tog man vara på den härliga takhöjden och den välvda pelarväggen. Familjen Roser hoppas att gästerna skall bli förtjusta. Restaurangen rymmer idag ett drygt hundratal personer och konferensdelen har delats upp i ett större och ett flertal mellanstora och mindre rum.

Perspektivritningen ger en glimt av hur det ser ut.

För mer information och bordsbokning Tel: +46 (0)511-240 50 Mail: info@rosers.se